Een frisse neus halen op het strand of in de duinen, genieten van cultuur en natuur en lekker proeven van de plaatselijke gastronomie.

Daarna met de stappenteller in de hand een ferme wandeling maken, met het krispende geluid van vers aangespoelde schelpen onder de stapschoenen.

Dit zijn de winters aan zee.

Share

Blog SD

 

 

 

  

Ook dit jaar konden we weer genieten van spetterende feestelijkheden in Nieuwpoort.
Met als afsluiter het traditionele vuurwerk.

Langs deze weg willen wij tevens onze gasten bedanken voor het vertrouwen die ze
in ons gastenverblijf hebben. We wensen jullie allen een fijn 2015!

An Gobert.

Share

 wenskaart groot

 bkgnd

 

Share


 

gerechtje met peer

Als steun  aan de Belgische fruittelers, varkens-en kippenhouders, stel ik jullie graag het volgend eenvoudig klaar te maken gerechtje voor:

Slaatje / kip (of varken)/ peer

voor 2 personen
2 kipfilets (of 400g varkensmignonette )
2 bosjes waterkers
2 peren
150 g blauwe druiven
3 el amandelschilfers
olijfolie
Kipkruiden

Voor de vinaigrette:
2 el sinaasappelsap
1 kl Mostaard (ik neem Wostijn Mostaard: een top product uit mijn geboortestad Torhout)
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
peper en zout

Meng de ingrediƫnten voor de vinaigrette. Naar smaak afkruiden met peper en zout.

Peren schillen, klokhuis verwijderen en vervolgens in klein partjes snijden.
Meng met de dressing , en laat even rusten .

Druiven spoelen en halveren.
Waterkers spoelen, en drogen

Amandelschilfers goudbruin roosteren in een tefal pannetje (geen vetstof toevoegen en goed opletten, zodanig dat de schilfers NIET verbranden)

Presentatie:
De gemarineerde partjes peer en druifjes verdelen bovenop de waterkers.De warme kipreepjes er tussen leggen. Bestrooien met  de amandelschilfers.

Overgieten naar wens met de rest van de vinaigrette (waar de peertjes in werden gemarineerd)


Een extra: stukjes blauwe schimmelkaas (vb Stilton... of mijn favoriet, maar helaas moeilijk te vinden: Blauwe Grevenbroecker)

Lekker met een Ciabatta , of klassiek stokbrood

foto en receptje: An Gobert

Share

 

gerechtje met peer2
DSC 7892


We hebben Kamer 1 een klein beetje aangepast voor uw comfort.

Share

 

 

Clos Normand

Bezoek ook eens ons Vakantie-appartement.

Clos Normand

clos normand

Contacteer ons!

Tel. : +32 476 96 03 55
Email: an.gobert@uitgaanslapen.be

contactpagina

Schipstraat 5,
8620 Nieuwpoort